woensdag 10 september 2008

Helft Belgen ontevreden over loon en werkdruk

Knack schrijft:
"Te weinig loon, te veel werk en onvoldoende promotiekansen. Dat zijn enkele van de vaststellingen uit een nationaal tevredenheidsonderzoek dat het uitzendkantoor Vedior bij meer dan 800 vaste en deeltijdse werknemers en een 200-tal werkgevers heeft uitgevoerd.
Zowat de helft van de ondervraagden (52 pct) blijkt ontevreden over het loon en de werkdruk (53 pct). Bij de werkgevers wordt daar anders over gedacht. Bij hen is 84 pct van mening dat het personeel een goede verloning en andere voordelen krijgt.


Twee derde van de ondervraagde werknemers (64 pct) klaagt over onvoldoende doorgroeimogelijkheden. Nochtans is 67 pct van de werkgevers van mening dat het personeel wel degelijk evolutiemogelijkheden binnen het bedrijf heeft.

Ook op het vlak van vorming is er een groot verschil van perceptie. Bij de werkgevers meent 82 pct dat er vorming ter beschikking is van de werknemers, terwijl nauwelijks 56 pct van het personeel daar tevreden over is.

De algemene tevredenheid over de job ligt niettemin vrij hoog. Vedior komt op basis van het onderzoek tot een percentage van 81 pct bij de ondervraagde werknemers (71 pct bij de uitzendkrachten). In de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar zijn de werknemers het meest tevreden.

Vooral de sfeer (79 pct), de reistijd tussen werk en woonplaats (77
pct) en de collega's (75 pct) krijgen goede punten. Van de werkgevers verklaart 87 pct tevreden te zijn over zijn of haar werknemers.
Bron Knack 09/09/2008

Geen opmerkingen: